Legendarni gitarist YU grupe objavio solo album “Staro gvožđe”

Legendarni gitarist YU grupe objavio solo album “Staro gvožđe”

Podijeli

Miodrag Bata Kostić dio je probrane ekipe koja je 70-ih godina ušla u gitarističku elitu bivše države, a zbog svog jedinstvenog i inovativnog pristupa pomaknuo je granice kada govorimo o umijeću sviranja gitare. Publici najpoznatiji kao gitarist legendarne YU grupeBata Kostić svojom je kombinacijom etna i blues-rocka stvorio gitaristički potpis koji se prepoznaje na prvo slušanje, a koji je mnogim budućim bendovima poslužio kao nepresušan izvor inspiracije.

Foto: Borislav Blagoja Pešić (The Worst)

Nakon dugo godina diskografske stanke, Kostić predstavlja projekt pod nazivom Bata Kostić Company, a izdanje “Staro gvožđe” studijski je album s 11 novih pjesama koje mirišu na zlatno doba rock glazbe naših prostora. Sjajnu ekipu glazbenika okupljenih u svrhu snimanja još jednog vrhunskog rock štiva čine Nenad Božić (bas gitara i glavni vokal), Nikola Mirković (gitara i vokal), Isidor Gerić (bubnjevi) i Miodrag Bata Kostić (gitara i vokal), a kao gostujući glazbenici pojavljuju se Aleksandar Saša Lokner (klavijature), Miroslav Cvetković (bas gitara i prateći vokali) te Nina Ćorić (prateći vokali). Sve kompozicije potpisuje Bata Kostić, dok je produkciju albuma radio sjajni Miroslav Cvetković.

Godine 1975. Miodrag Bata Kostić s 4 je pjesme sudjelovao na “Kongresu rock majstora”, izdanju koje je okupilo ponajbolje gitariste tog vremena uključujući Gorana Bregovića, Vedrana Božića i Josipa Bočeka. Njegov utjecaj na razvoj rock glazbe ovih prostora neupitan je, a sve ljubitelje dobre glazbe zasigurno će razveseliti “Staro gvožđe”, izdanje kojim Kostić pokazuje kako se i dalje radi o vrhunskom rock gitaristu.

Foto: Borislav Blagoja Pešić (The Worst)


Album “Staro gvožđe” možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i u ostatku regije.

Podijeli