Kuščević: ‘Sredstva za kampanju utrošit ćemo na najbolji mogući način‘

Kuščević: ‘Sredstva za kampanju utrošit ćemo na najbolji mogući način‘

Podijeli
Foto:Dino Varošanec

DIP je jučer objavio sva izvješća o dosad potrošenim iznosima u predizbornim kampanjama stranaka za nadolazeće europarlamentarne izbore. Najviše je potrošio SDP, a slijedi ga njegov najveći rival-HDZ. Na pitanje hoće li HDZ do nedjelje dostići limit od 4 milijuna kuna, ministar uprave Lovro Kuščević odgovara da sigurno budu:

” Vjerujem da ćemo utrošiti ta sredstva na najbolji mogući način kako bi našim građanima istaknuli sve vrijednosti Europske unije i da ih potaknemo da iziđu na izbore”, rekao je Kuščević.
Što se tiče donacija, Kuščević tvrdi da ih uopće nije bilo:

” Zadnje dvije godine HDZ je konsolidirao financije. Redovno primamo uplate članarina, naknade za županijske,općinske i gradske vijećnike te za naše saborske zastupnike. Nije bilo potrebe da za ove izbore tražimo donacije”, rekao je Kuščević.
U Bosni i Hercegovini 2016. bilo je registrirano 13 tisuća birača, a ove godine nešto više od 84 tisuće, što se pripisuje digitalizaciji. Daje li to prostora za manipulaciju podacima i biračima, Kušćević kaže- naravno da ne.

” Zahvaljujući osobnim e-iskaznicama, naši sugrađani koji žive u dijaspori mogu iziaći na izbore i ostvariti svoje demokratsko ustavom zajamčeno pravo, a to je da biraju. Ponosan da je Vlada napravila i taj veliki posao”, rekao je Kuščević.

Podijeli