Kuščević pomogao huliganu s Brača: ‘Pomažem svim hrvatskim državljanima‘

Kuščević pomogao huliganu s Brača: ‘Pomažem svim hrvatskim državljanima‘

Podijeli
Foto:Dino Varošanec

Sindikati su predali Saboru potpise inicijative 67 je previše za referendum o mirovinskoj reformi. Na potpise, ali i to je li referendumsko pitanje ustavno s Markova trga osvrnuo se ministar uprave Lovro Kuščević.
“Ako su ustavni stručnjaci podijeljeni, onda sasvim sigurno ima prostora za tražit mišljenje gospode iz institucije s moje desne strane.”

Unatoč Vladinoj inicijativi da se dijalogom riješe problemi i zaustavi referendum, sindikati su odbili razgovarati s ministrom Pavićem. Kuščević na to kaže:

“To mi nije drago, ja kao pravnik i mirotovorac mislim da je najbolje dijalogom rješavati stvari za stolom.”

Kuščević je potvrdio da je jednom od napadača na sezonce u Supetru pomogao prilikom uhićenja u Srbiji. Naime, taj huligan je u kolovozu prošle godine sudjelovao u pljački benzinske crpke u naselju Vrčin u okolici Beograda, pri čemu je iscrtavao ustaške grafite.

“Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima kad god mogu i gdje god mogu. Znači kad su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, tada su roditelji te djece tražili da im pomognem povezati ih s hrvatskim veleposlanikom što sam rado i napravio.”

Na pitanje je li ovaj HNS-ov plan o povećanju plaća svim prosvjetarima za 600 kuna usuglašen s Vladom odgovorio je da ne zna i da nije sudjelovao u tim pregovorima. O samom planu kaže:

“Pa u svakom slučaju to je dobra ideja da se povećaju plaće.”

Podijeli