Kupnjom tulipana podržite rad Zaklade Ana Rukavina

Kupnjom tulipana podržite rad Zaklade Ana Rukavina

Podijeli

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizira ove subote diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – najdražeg Aninog cvijeta – prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina i Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Registar je osnovan 2007. godine, a broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je s početnih 150 na sadašnjih gotovo 60 tisuća potencijalnih darivatelja, s tim da su 54 tisuće darovanih uzoraka tipizirane.

U svijetu postoji velik broj hematoloških bolesnika čiji život ovisi o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu pronaći podudarnog darivatelja. Zahvaljujući Registru i mogućnosti transplantacije matičnih stanica, povećane su šanse za spas ljudskih života. Ovogodišnja akcija u Međimurskoj županiji će se provesti u vremenu od 9 do 12 sati i to u Čakovcu na Trgu Republike, na tržnicama u Prelogu i Murskom Središću te u Nedelišću ispred zgrade Općine. Pozivaju se žitelji Međimurja da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana podrže rad Zaklade Ana Rukavina i povećaju šanse za ozdravljenje oboljelima od leukemije i limfoma.

foto: emedjimurje.hr

Podijeli