Kupnjom karte za dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu“ 27. ožujka pomozite oboljelim...

Kupnjom karte za dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu“ 27. ožujka pomozite oboljelim osobama s područja Međimurja

Podijeli

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža i ovog će proljeća tradicionalnim koncertom okupiti međimurske izvođače i njihove goste.

Dobrotvorni koncert Proljeće za Katružu biti će održan u srijedu, 27. ožujka s početkom u 19 sati u Centru za kulturu. Zaklada „Katruža“ osnovana je 2000. godine sa svrhom dodjele pomoći za potrebe liječenja u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove. Tijekom tih godina Katruža je dodijelila više od 5,3 milijuna kuna pomoći za kupnju skupih lijekova, operacija, specijalne prehrane, nabavku udžbenika i računala za slijepu i slabovidnu djecu.

Bitno je istaknuti da su korisnici često djeca te je u prošloj godini usmjereno oko 250 000 kuna za 82 podnositelja pomoći, od čega je 59 djece. Dobrotvorni koncert u Centru za kulturu prilika je da se obilježe godine uspješnog i plemenitog rada zaklade i da se zahvali svima koji nesebično pomažu u provođenju njenih aktivnosti.

Prihod od prodaje karata biti će usmjeren za potrebe liječenja i ostalih troškova onima kojima je to najpotrebnije. Uz koncert, biti će održana i prodajna izložba doniranih radova Likovne kolonije udruge donjeg Međimurja, od 15. do 19. travnja u zgradi Scheier kao i prigodna prodaja cvijeta katruže kroz mjesec svibanj, u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Svetoj Mariji i Pribislavcu.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od 40 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec ili u uredu Zaklade koji se nalazi u zgradi Međimurske županije.

Podijeli