Kujundžić sindikatima ponudio 7 posto veću plaću, konačni dogovor u petak

Kujundžić sindikatima ponudio 7 posto veću plaću, konačni dogovor u petak

Podijeli

Sindikati zdravstva i Vlada na korak su do dogovora o kolektivnom ugovoru i povećanju plaća. Ministar Kujundžić ponudio je ono što je parafirao još u srpnju – 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost. Sindikalisti Stjepan Topolnjak i Anica Prašnjak.

“Ne mogu reći da smo zadovoljni, očekivali smo sada više, obzirom da je Vlada od 1.8 uštedjela neke novce, ali mi zato inzistiramo da od 1.9. ide 7 posto, a ne kako je prije rečeno 3+4. Naš je zahtjev da tih 7 posto ide od 1.9.”


“Kao što je kolega rekao, nismo zadovoljni. Postojala je i varijanta ispod 7 posto, što je za nas neprihvatljivo. Vidjet ćemo na našim tijelima kakve će biti odluke i kakva će na kraju biti odluka Vlade. Jer zadnji put se dogodilo da nam je nešto bilo obećano, a Vlada je drugu odluku donijela. Do petka moramo vidjeti što će biti, i s jedne i druge strane.”

Sindikati očekuju da se njihov prijedlog raspravi sutra na užem kabinetu, a u četvrtak na Sjednici Vlade. Na pitanje kako to da je ministar financija Marić ipak pristao na povećanje plaća, Kujundžić je rekao:


“Ja ću početi od glagola promijeniti – sve se mijenja pa i to se mijenja.”U međuvremenu se nastavljaju sindikalne akcije ‘5 do 12’. Ako do konačnog dogovora s Vladom ne dođe, sljedeći tjedan sindikati su spremni i na štrajk.

Podijeli