KUD “Mura” Mursko Središće sudjelovalo na 4. ŠtrudlaFestu u Jaškovu

KUD “Mura” Mursko Središće sudjelovalo na 4. ŠtrudlaFestu u Jaškovu

Podijeli

Kulturno-umjetničko društvo Mura Mursko Središće sudjelovalo je na 4. ŠtrudlaFestu u Jaškovu kraj Karlovca gdje su svojim repertuarom međimurskih pjesama oduševili brojne posjetitelje. Članice KUD-a, Vesna Horvat, Miljenka Srša i Branka Kraljić sudjelovale su i u natjecanju pripremanje naj štrudle Štrudla bez granice. Iako nisu zauzela prva tri mjesta, prema komentarima posjetitelja njihova štrudla je bila jedna od najboljih.

ŠtrudlaFest je manifestacija kojoj je cilj očuvanje hrvatske tradicije, zadovoljavanje onih najzahtjevnijih nepca, ali i poboljšanje ponude na hrvatskom kontinentu, koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima.  Na Štrudlafestu je bio i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je u ekipi s gradonačelnicom Grada Ozalja Gordanom Lipšinić, zamjenicom gradonačelnika Grada Karlovca Andrejom Navijalićem, zamjenicom župana Karlovačke županije Vesnom Hajsan Dolinar i ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Majom Grba-Bujević pripremao štrudlu koja se prodavala u humanitarne svrhe.

Grad Ozalj će svoje gostovanje uzvratiti te se predstaviti na manifestaciji Martinje u gradu Rudara. Očuvanje i obnova kulturne baštine, promocija turizma te umrežavanje udruga, jedni su od interesa kojima se pokrenula suradnja između Grada Mursko Središće i Grada Ozlja.

Oba grada će na dnevnom redu Gradskog vijeća prihvatiti sporazum o međusobnom bratimljenju te bi se potpisivanje Sporazuma održalo 30. travnja 2020. godine u Ozlju na obilježavanju svečanosti Grada. Gradovi žele da se dobri kulturni i sportski odnosi prošire i na uspostavljanje dobrih odnosa između samih građana.

Na poziv gradonačelnice Grada Ozlja, gradonačelnik Srpak će prisustvovati na 20. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu u Gradu Zagrebu, na kojem će biti i predstavnica Međimurske županije.

Podijeli