Kućni ljubimci nisu izvor zaraze koronavirusom

Kućni ljubimci nisu izvor zaraze koronavirusom

Podijeli

Vjerujemo da svakodnevno nailazite na članke gdje znanstvenici upravo istražuju mogućnost prijenosa coronavirusa koji je izazvao pandemiju, na naše ljubimce i da su trenutno na “meti” ponajviše mačke i pitome vretice, dok su psi tako reći zanemarivi u cijeloj priči.

Iz udruge „ Sklonište dobrote“ žele napomenuti kako je dokazano da je i dalje izvor zaraze ČOVJEK i da su sve životinje u kojima je potvrđen virus vrlo vjerojatno upravo isti dobile od svojih oboljelih vlasnika. Apeliraju na sve vas da sa razumijevanjem čitate članke i da budete kritični, svi znamo kako je danas nepotpune informacije vrlo lako krivo interpretirati.

Prenosimo članak Veterinarskog fakulteta koji pojašnjava sve što je trenutno relevantno vezano uz naše kućne ljubimce: https://www.vef.unizg.hr/novosti/mogucnost-infekcije-kucnih-ljubimaca-sars-cov-2-virusom/

„Ne napuštajte ih u ovim teškim vremenima, budite uz njih i ukoliko ste i vi u izolaciji, neka sa vama budu i vaši kućni ljubimci, tako je trenutno najsigurnije za sve! Ovom prilikom želimo se zahvaliti cijeloj veterinarskoj struci na doprinosu.

Kao što vidite na fotografiji, u postupku dijagnostike za našu malenu Medinu gdje smo željeli vidjeti što bi sve moglo nju mučiti, Laboklin je potpuno besplatno iz briseva, Medinu testirao na SARS – CoV-2 i ona je NEGATIVNA! Ovo je samo još jedan dokaz da ne trebate paničariti ukoliko vaša mačka dobije respiratorne simptome, uzroci mogu biti brojni. Odvedite vašu mačku veterinaru pridržavajući se pritom svih propisanih mjera i pomozite joj.“ – poručuju iz Udruge.

Medina, iako nema SARS-CoV-2, trenutno aktualni coronavirus, ipak, teško je bolesna i volonteri u udruzi trenutno se bore za njezin život. Ona je mače od jedva 5 mjeseci sa više teških dijagnoza i njeno liječenje je skupo, ali iz dana u dan napreduje.

Udruga „Sklonište dobrote“ trenutno skrbi o preko 100 mačaka u svojim domovima gdje o njima brinu volonteri, a financiraju se iz donacija građana. Ukoliko želite podržati njihov rad i liječenje Medine, donaciju možete uplatiti na IBAN HR9623400091110790897 ili paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com. Zahvalni smo na svakoj pomoći!

Više o Medini i ostalim štićenicima udruge potražite na službenoj facebook ili web stranici: www.sklonistedobrote.hr

Podijeli