Krstičević čestitao Dan državnosti

Krstičević čestitao Dan državnosti

Podijeli
Foto:Dino Varošanec

Hrvatska slavi Dan državnosti. Povodom toga ministar obrane Damir Krstičević uputio je čestitku koju prenosimo u cijelosti:”Poštovane Hrvatice i Hrvati, pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, djelatnici Ministarstva obrane, dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji, Čestitam vam Dan državnosti!

Prošlo je 28 godina od proglašenja suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Neovisnost i samostalnost naše Domovine teško je stečena. Hrvatski branitelji nesebično su žrtvovali svoje živote da obrane svoju rodnu grudu, svoje domove, obitelji i – hrvatsku budućnost. Neumorno su se borili za svoje snove, za snove svojih obitelji jer živjeti u slobodi, najveća je težnja svakog čovjeka. Zahvaljujući ideji, hrabrosti i odlučnosti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i hrvatskim braniteljima, živimo slobodni u svojoj državi.

Upravo zato, naša je zadaća graditi budućnost i bolje sutra za Hrvatsku upravo na temeljima iz Domovinskog rata. Čuvajmo našu Hrvatsku, stvorenu u Domovinskom ratu i nikada ne zaboravimo zahvaliti istinskim herojima, hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su se izborili za slobodu naše Domovine. Budimo ponosni na našu lijepu domovinu Hrvatsku! Sretan Dan državnosti!”

Podijeli