Krenula izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Donja Dubrava i...

Krenula izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Donja Dubrava i Mursko Središće

Podijeli
Foto: eMedjimurje

Krenula je izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracija Donja Dubrava i Mursko Središće.

Na aglomeraciji Donja Dubrava, u tijeku su radovi na gravitacijskoj kanalizaciji u naseljima Donji Vidovec i Čukovec i do sada je postavljeno više od 300 metara cijevi. U narednom razdoblju očekuju se izvedbeni projekti za šest crpnih stanica, a zatim bi se dinamikom od svaka 2-3 tjedna izgradila jedna crpna stanica. U idućem razdoblju, radovi će se proširiti i na ostala naselja, od kojih među prvima na naselje Cirkovljan.

Na aglomeraciji Mursko Središće u tijeku su radovi u Ulici Slatine u kojoj je skinut asfalt na cijeloj dionici, položen je cijevni razvod ukupne duljine nešto manje od 300 m te su izvedeni radovi na asfaltiranju završnog sloja. U tijeku je izrada izvedbenih projekata za Sveti Martin na Muri, Selnicu, Hlapičinu, Brezovec, Vrhovljan i Žabnik te se u kratkom roku očekuju izvedbeni projekti za šest crpnih stanica.

U planu su radovi u Gornjem Kraljevcu, Murskom Središću, Čestijancu, Lapšini i Jurovcu, a za dva tjedna i u Selnici. Svim mještanima unutar aglomeracija koji su s Međimurskim vodama potpisali ugovore, paralelno s izvođenjem sustava odvodnje, izvesti će se besplatni kanalizacijski priključak.

Podijeli