Kreće izgradnja komunalne infrastrukture u Mihovljanu

Kreće izgradnja komunalne infrastrukture u Mihovljanu

Podijeli

U Društvenom domu u Mihovljanu, u organizaciji tamošnjeg Vijeća Mjesnog odbora održan je Zbor građana na kojem se okupilo 40-tak mještana

Na njihova su pitanja odgovarali čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i zamjenici, direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, te pročelnici Upravnih odjela Grada. Povod za održavanje Zbora bila je stambena zona Brezje, za koju je preko europskih fondova osigurano preko 4,5 milijuna kuna, a čija izgradnja počinje ove godine. U sklopu tog projekta, za budućih 107 gradilišta u tom dijelu Mihovljana, u potpunosti će se urediti komunalna infrastruktura.

Kako je tom prilikom naglasio gradonačelnik Kovač, riječ je o jedinom projektu te veličine u Hrvatskoj, gdje se potpuno komunalno unaprijed uređuje buduće naselje. Osim navedene zone Brezje, u ovoj će se godini u Mihovljanu rekonstruirati i dio Ulice Vladimira Nazora, uključujući i križanje sa Športskom ulicom.

Vrijednost ove investicije je 1,1 milijuna kuna. Okupljene građane najviše je zanimalo kad će se obnoviti prometnice po naselju, jer se po njihovim riječima u njih u proteklih nekoliko godina vrlo malo ulagalo, a njihovo stanje je loše. Također, dio upita odnosio se i na uređenje odvodnje oborinskih voda, jer za svake jače kiše voda s cesta ulazi u dvorišta. Gradonačelnik je odgovorio da će se u narednom razdoblju ulice u Mihovljanu obnoviti i rekonstruirati i to prema redoslijedu koje dobiju od Mjesnog odbora. Naime, intencija je da se u svim naseljima u sastavu Grada isto ulaže.

Podijeli