Kosor o hakiranom profilu diplomatkinje: ‘Ako je to pokušaj obrane, onda je...

Kosor o hakiranom profilu diplomatkinje: ‘Ako je to pokušaj obrane, onda je to neuspjela obrana‘

Podijeli

Prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu Elizabeta Mađarević, nakon sporne objave na Facebooku o ‘bijeloj Europi‘ od koje se ogradilo Ministarstvo vanjskih poslova, za magazin hrvatskog iseljeništva u Njemačkoj Fenix je izjavila da joj je hakiran profil, kojeg je naknadno izbrisala, i da je začuđena medijskim objavama.

‘‘Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet. Karijerni sam diplomat, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi u svojem službenom djelovanju, izjavila je Mađarević za Fenix koja smatra da nije krajnji cilj napada ona, nego novi ministar Gordan Grlić Radman i Vlada. Riječ je spornoj objavi fotografija s ljetovanja na Facebooku ispod koji, između ostaloga stoji: ‘Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi‘.

Evo što je o svemu rekla bivša premijerka Jadranka Kosor za Media servis:


“Neobično je da ako je profil hakiran da to ona sama nije prije primijetila i nije prije reagirala, nego je reagirala tek kada je to postalo poznato urbi et orbi, kad su to mediji otkrili. Međutim, ako samo na taj način se obraniti onda je to neuspjela obrana, mislim da Ministarstvo mora pojedinosti do kraja utvrditi i o tome jasno, precizno i pošteno izvjestiti hrvatsku javnost.”

Podijeli