Kolinda: Ovo što čujemo o padu nezaposlenosti, krive su brojke

Kolinda: Ovo što čujemo o padu nezaposlenosti, krive su brojke

Podijeli
Od ponedjeljka do četvrtka šefica države bit će u Gospiću. Zbog dolaska predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Gospiću su uredili novi hotel s četiri zvjezdice i raskošni apartman

Od ponedjeljka do četvrtka šefica države bit će u Gospiću. U svom je pozdravnom govoru predsjednica je izjavila kako brojke o nezaposlenosti varaju, odnosno da se iza njih krije podatak o odlasku građana iz Hrvatske.

– Ovo što čujemo da pada nezaposlenost, to su krive brojke. To je rezultat odlaska ljudi iz ruralnih krajeva i u inozemstvo – rekla je Kolinda, a prenosi N1.

– Bit će mi čast i zadovoljstvo ovdje provesti četiri dana. Nemoguće je sve napraviti u tako kratko vrijeme, no u Lici ćemo se još viđati. Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo, rekla je predsjednica.

Nakon govora, predsjednica će s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak posjetiti Osnovnu školu Dr. Jure Turića u Gospiću.

Ranije je župan Darko Milinović rekao kako će s veseljem dočekati predsjednicu u Lici.

– Što da vam kažem? Sa veseljem smo dočekivali prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana, sa veseljem ćemo dočekati i prvu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, rekao nam je Milinović, u čiju županiju predsjednica privremeno seli svoj ured.

U pola deset otvara Ured u zgradi županije. Na otvorenju će govoriti Milinović i gradonačelnik Karlo Starčević. Potom s ministricom obrazovanja ide u osnovnu školu. Slijede sastanci s predstavnicima županije, gradova i općina. Potom se sastaje s gospićko-senjskim biskupom Zdenkom Križićem, pa s dekanicom Veleučilišta. Slijede sastanci s braniteljima, građanima, i predstavnicima srpske manjine. Kraj dana provest će na Okruglom stolu Vijeća mladih. Za vrijeme boravka u Gospiću predsjednica će biti u novom hotelu s četiri zvjezdice koji ima predsjednički apartman.

24sata.hr

Podijeli