Na Kolegiju gradonačelnika i načelnika najavljeni aktualni natječaji iz ESI fondova

Na Kolegiju gradonačelnika i načelnika najavljeni aktualni natječaji iz ESI fondova

Podijeli

Na održanoj 4. sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika u Međimurju, na Dnevnom redu je između ostalog bila i informacija o promjenama u Zakonu o regionalnom razvoju, predstavljanje objavljenih i najavljenih natječaja iz ESI fondova te prezentacija projekta „WiFi 4 EU“

O promjenama Zakona o regionalnom razvoju izvjestila je Ana Kralj, zamjenica direktorice REDEA-e. Najavila je pretvaranje Razvojne agencije u javnu ustanovu zbog čega će biti pojačani servis općinama i gradovima u pripremi projekata i projektne dokumentacije za fondove EU. Raspravljalo se i o predviđenim pozivima, prekograničnim i transnacionalnim natječajima u okviru ESI fondova, koji pak podrazumijevaju koordinaciju općina i Županije.

Na samom kraju je predstavljen i projekt bežičnog interneta na području Europske unije. Rok za prijavu na natečaj je do 15. svibnja, a prijaviti se mogu gradovi i općine koje žele uspostaviti WiFi na područjima na kojima još ne postoji te oni kojima su potrebna sredstva za opremu i njezino postavljanje. Program za naredne dvije godine osigurava 120 milijuna eura bespovratnih sredstava za nabavu i ugradnju opreme potrebne za bežične pristupne točke, dok će općina ili grad plaćati internetsku pretplatu i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.

Podijeli