Kod ubojice pronađeni novac i putovnica, pod istragom je i đakovačka policija

Kod ubojice pronađeni novac i putovnica, pod istragom je i đakovačka policija

Podijeli

Socijalni radnici diljem Hrvatske danas na posao dolaze u crnini zbog ubojstva djelatnice Centra za socijalnu skrb Đakovo i ranjavanja njenog kolege, koji se u kritičnom stanju nalazi u KBC-u Osijek. Ubojica je uhićen, policija nastavlja istragu, ali provodi i unutarnji nadzor koji bi trebao pokazati je li policijska zaštita zakazala u ovom slučaju.

Ubojica Andrija Drežnjak, za kojim je policija jučer cijelo popodne tragala, pronađen je iza 20 sati u okolici Đakova i uhićen. Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.

“Prilikom uhićenja, kod osobe smo pronašli oružje, veću količinu novaca i putovnicu po čemu zaključujemo da je namjeravao napustiti područje Đakova i udaljiti se. Sada je u tijeku kriminalističko istraživanje u kojem utvrđujemo sve okolnosti događaja, kao i to kako je nabavio ilegalno oružje.”

Osim istrage ubojstva, policija provodi i izvanredni nadzor u Policijskoj postaji Đakovo, jer je policija od Centra dobila informacije da je došlo do promjene ponašanja 60-godišnjeg ubojice i njegovog oca, koji su bili štićenici Centra.

“Glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim iz Ravnateljstva policije i unutarnju kontrolu da provjere sva naša postupanja i saznanja i sve okolnosti kontakata policijskih službenika i djelatnica Centra za socijalnu skrb.”

Podsjetimo, Drežnjak je bio poznat policiji, godinama je bio štićenik Centra, a ubijena djelatnica bila je njegova skrbnica, jer mu je oduzeta poslovna sposobnost. Kao motiv ubojstva spominje se njegovo nezadovoljstvo visinom socijalne naknade. Socijalni radnici dogovorili su se preko društvenih mreža da danas na posao dođu u crnini te da se oni koji to mogu, okupe pred resornim Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta, kada se jučer dogodila pucnjava u Đakovačkom Centru. Glasnogovornica Komore socijalnih radnika, Nela Pamuković, za MS je istaknula da je 78 posto trenutno zaposlenih socijalnih radnika barem jednom primilo ozbiljne prijetnje smrću. Traže zaštitu kakva postoji na sudovima te pratnju zaštitara ili policije na terenima.

“Mi u Centru za socijalnu skrb znamo tko su potencijalno opasni korisnici, kao što je nažalost znala i naša pokojna kolegica.”

Podijeli