Kod Svete Marije zajednički skok za očuvanje rijeke Drave

Kod Svete Marije zajednički skok za očuvanje rijeke Drave

Podijeli

U nedjelju, 8. srpnja 2018. obilježava se Dan europske Amazone, dan za čiste i žive rijeke. Na isti dan, u isto vrijeme i s istim ciljem, u cijeloj Europi skačemo u naše rijeke. Veliki skok (Big Jump) odvijat će se ponovno na rijeci Drav kod Svete Mariji, ovaj puta u suorganizaciji Općine Sveta Marija, Zaštitarsko-ekološke udruge „Senjar“ [ZeuS] iz Donje Dubrave, Nogometnog kluba Mladost Sveta Marija i DVD-a Sveta Marija

I ove godine održavat će se dvodnevni atraktivni program: 7. srpnja, subotnji program bit će prava atrakcija – ljetna projekcija pod zvijezdama uz rijeku Dravu, a nakon projekcije druženje uz vatru. Za sve one uporne, moći će se na istom mjestu kampirati do nedjelje.

Središnji događaj, Big Jump, odvijat će se u nedjelju, 8. srpnja. Osim zajedničkog skoka u rijeku točno u 15 sati, prethodit će razne igre te ZeuS-ova škola veslanja u kajacima i gumenim rafting čamcima. Osim toga, u nedjelju je za sve skakače osigurano jelo. Uz osvježenje pićem ili kupanjem u Dravi, glazba će upotpuniti nedjeljno poslijepodne.
Rijeka Drava mjesto je hrvatskog Big Jumpa već dugi niz godina, jer je od strane mnogih domaćih i inozemnih stručnjaka prepoznata kao jedna od rijetkih očuvanih rijeka. Lokalno stanovništvo koje živi uz nju najviše svjedoči o njezinoj ekološkoj, sportskoj, gospodarskoj, a u zadnje vrijeme sve više i turističkoj važnosti za ovaj kraj.

dav
Podijeli