Kod HE Dubrava održana vježba civilne zaštite – Drava 2108.

Kod HE Dubrava održana vježba civilne zaštite – Drava 2108.

Podijeli

Međimurska županija je zbog svog zemljopisnog položaja bogata vodama, koje uz velike mogućnosti, prijete i poplavama koje bi mogle ugroziti gotovo dvije trećine područja županije. Stoga je potrebno posebnu pažnju posvetiti mjeri zaštite i spašavanja od poplava, posebno u njenom preventivnom dijelu. Iz tog je razloga, na rijeci Dravi nizvodno od HE Dubrava, održana vježba civilne zaštite pod nazivom „Drava 2018“

Vježba evakuacije i spašavanja organizira se sukladno donesenom Planu vježbi civilne zaštite Međimurske županije. Koordinaciju pripreme te Odluku o izvođenju vježbe donio je župan Posavec, a u provođenje iste bili su uključeni brojni dionici. U održanoj vježbi prikazano je spašavanje osoba čamcima iz poplavljenog područja, spašavanje osoba iz vozila koje je završilo u rijeci Dravi i izvlačenje vozila iz rijeke, punjenje vreća s pijeskom te gradnja zečjih nasipa. Cilj vježbe je provjera Plana zaštite i spašavanja te Plana civilne zaštite Međimurske županije.

Tom prilikom provjereni su i planovi općina koje su uključene u vježbu te je odrađena i provjera osposobljenosti, postupak intervencije i djelovanja operativnih snaga u sustavu civilne zaštite te potreba mijenjanja planova Međimurske županije i uključenih općina kako bi bili operativniji u slučaju kriznih situacija. Zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec, zahvalio je i čestitao svima koji su bili uključeni u vježbu. Posebno je pohvalio kvalitetnu i brzu reakciju prilikom izvođenja vježbe te poručio da su svi spremni kvalitetno obaviti svoje zadaće prilikom izvanredne situacije.

foto: mnovine.hr

Podijeli