KD Pinklec u online besplatnim predstavama

KD Pinklec u online besplatnim predstavama

Podijeli

Na ideju za online besplatne predstave Pinkleci su došli onog trenutka kad su se vratili sa 14. Međunarodnog lutkarskog festivalu u Izmiru (Turska).

“Vraćajući se iz Turske shvatili smo da je situacija poprilično alarmantna u Europi. U Turskoj je u tom trenutku bila tek prva zaražena osoba.
Budući da su sve naše predstave za mjesec ožujak bile otkazane, odlučili smo za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, koji se obilježava 20. ožujka, objaviti besplatnu snimku predstave. Bila je to predstava Bremenski svirači. Odjek kod naših Facebook i Instagram pratitelja bio je ogroman. Predstavu je otpratilo 40 tisuća korisnika i to nam je zapravo dalo poticaj da s ovom akcijom nastavimo.”

Projekt su nazvali #pinkleconline #coronaoffline:

“Od tog smo dana, svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 11 sati objavljivali predstave Kazališne družine Pinklec, a u 16 h predstave Dramskog studija Dada. Budući da su predstave Dramskog studija Dada amaterske njih smo ostavili na našim web stranicama na neodređeno vrijeme, a predstave Pinkleca odlučili smo ostavljati 24 sata na gledanje. Naša publika, a pogotovo ona najmlađa u ovom je trenutku primorana ostati u svojim domovima i mi ovim putem to isto savjetujemo svima.”

“Pratite Stožer civilne zaštite i pridržavajte se mjera koje oni objavljuju. Mi ćemo projekt nastaviti i dalje svjesni činjenice da ne znamo koliko će dugo ova situacija potrajati, ali u nadi da se čim prije vidimo na našoj pozornici u Centru za kulturu Čakovec ili na nekoj od pozornica širom svijeta.
Svijete, samo hrabro i glavu gore. Ovo će proći!” poručuju iz KD Pinklec i Dramskog studija “DADA”.

Podijeli