KD Pinklec osvojili 3 nagrade na online festivalu u Sarajevu, najavljen povratak...

KD Pinklec osvojili 3 nagrade na online festivalu u Sarajevu, najavljen povratak na kazališne daske

Podijeli

Kazališna družina Pinklec osvojila je 3 nagrade na online festivalu u Sarajevu.

Ovogodišnji šesti Festival dječje umjetnosti u Sarajevu organiziran je online s programima iz četiri grane umjetnosti – književnosti, muzike, slikarstva i kazališta, kao i prethodnih godina na međunarodnoj razini. U natjecateljskom kazališnom programu izvedeno je sedam umjetničkih ostvarenja iz Sarajeva, Niša, Zagreba, Čakovca i Osijeka.

Kazališta su ustupila snimke svojih predstava, a organizatori su predstave objavljivali na svom YouTube kanalu u određeno vrijeme. Pinkleci su sudjelovali s dvije predstave, Vuka se ne bojim ja i Kao voda, a na rasporedu su bili prošlog tjedna.

Nagrada za najbolji tekst ili adaptaciju otišla je Tanji Novak za predstavu Vuka se ne bojim ja, dok je predstava osvojila i nagradu publike za najjači aplauz. Nagrada za najbolju scenografiju i vizualni dojam ide Leu Vukeliću za predstavu Kao voda.

Zbog nemogućnosti nastupanja, Pinkleci su na svojim mrežnim stranicama objavljivali snimke predstava. U nepuna dva mjeseca prikazali su 14 različitih predstava za djecu i mlade koje je na Facebook stranicama pratilo 80 000 posjetitelja.

Online predstave su završile, a Pinkleci se uskoro vraćaju na kazališne daske.

“Zato vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite u prvoj predstavi uživo!

Akcija online predstave se prekida, a akcija predstave uživo ponovo kreće.

Pozivamo vas da 24. svibnja u 16 sati dođete u naš Centar za kulturu na nedjeljnu Tribinu Cukorek i pogledate višestruko nagrađivanu predstavu VUKA SE NE BOJIM JA!” poručuju iz KD Pinklec.

Podijeli