Kazališna družina Štolcer pobjednik ovogodišnjeg Festivala kazališnih amatera Međimurja

Kazališna družina Štolcer pobjednik ovogodišnjeg Festivala kazališnih amatera Međimurja

Podijeli

U Prelogu je jučer završen ovogodišnji Festival kazališnih amatera Međimurja. U tri dana festivala, publika je mogla vidjeti 20 predstava, a stručno povjerenstvo u sastavu Igor Ružić, kazališni kritičar i Barbara Rocco, glumica i redateljica, odabrao je najbolje te podijelio nekoliko nagrada

Najboljom predstavom, proglašena je predstava Bog te nema rad, u izvedbi čakovečke Kazališne družine Štolcer. Autorica, predstave Kristina Štebih, dobitnica je nagrade za najbolji tekst, dok je redatelj predstave Dejan Buvač, primio nagradu za najbolju režiju. Nagrada za glavnu žensku ulogu pripala je Asji Vidović, članici Dramskog studija Dada iz Čakovca, za predstavu The Wall, rađenu u suradnji s Centrom za mlade. Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Marku Baksi, članu KD Štolcer, za predstavu Bog te nema rad. Za sporednu žensku ulogu, nagrađena je Petra Balić, članica KD Štolcer, za predstavu Bog te nema rad, a za sporednu mušku ulogu nagrađen je Boris Velicki, član KUU Seljačka sloga iz Nedelišća, za predstavu Zabranjeno voće.

Kazališna družina Štolcer tako će ove godine predstavljati Međimurje na Državnom festivalu kazališnih amatera, koji će se održati u Pazinu i Vodicama, krajem svibnja. Budući da Međimurska županija već nekoliko godina na državnu smotru ima priliku slati dva predstavnika, državni selektor Igor Ružić, odabrao je i predstavu Za Domovinu, autora Stjepana Škvorca u izvođenju KUU Veseli Međimurci Čakovec.

foto: medjimurje.hr

Podijeli