Kazališna družina Pinklec osvojila 4 nagrade na dva festivala

Kazališna družina Pinklec osvojila 4 nagrade na dva festivala

Podijeli

Kazališna družina Pinklec gostovala je na dva festivala i osvojila 4 nagrade. Na Naj, naj, naj festivalu u Žar Ptici, Pinkleci su gostovali s predstavom ”S razlogom” te osvojili Nagradu za promicanje neverbalnog kazališnog izraza

Na taj su festival Pinkleci bili selektirani i s predstavom ”Preko sedam mora, preko sedam gora’,’ no zbog iznenadne povrede glumice nisu bili u mogućnosti predstavu odigrati. Na 11. Malom Maruliću u Splitu, izbornica ovogodišnjeg festivala bila je Ana Prolić koja je od 25 prijavljenih predstava odabrala 10 u natjecateljski dio programa od čega čak dvije predstave Pinkleca.

Tako je na festivalu hrvatske drame za djecu i mlade Mali Marulić, Kazališna družina Pinklec osvojila je tri nagrade: Nagradu za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje za predstavu Puž muž, zatim nagradu za najbolju režiju – Anica Tomić za režiju predstave Preko sadam mora, preko sedam gora te nagradu za najbolji tekst, Tanja Novak za tekst predstave Puž muž. Predstava THE WALL, Pinklecovog Dramskog studija Dada, također je nagrađivana ovih dana. Prosudbena komisija 20. Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ, u Bjelovaru joj je dodijelila Nagradu za najbolju predstavu u cjelini. S istom predstavom Dramski studio Dada sudjelovao je i na Festivalu kazališnih amatera u Prelogu i osvojio nagradu za najbolju žensku ulogu koju je primila Asja Vidović.

Podijeli