Katalinić o maratonu: ‘Bio je to masakr‘

Katalinić o maratonu: ‘Bio je to masakr‘

Podijeli

Sinoćnji maraton na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi obilježili su iznimno teški uvjeti, temperatura od 32 stupnja i gotovo 80 posto vlage. Hrvatske atletičarke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro, kao još pola prijavljenih atletičarki, nisu uspjele završiti utrku.

Za Media Servis iz Dohe se javio izbornik atletske federacije Mladen Katalinić.

“Mislim da su djevojke dale sve od sebe, ne mogu im ništa zamjeriti. Kolabirale su obje, Matea Parlov je bila u vrlo lošem stanju, bio sam jedno vrijeme vrlo zabrinut. Sve djevojke su završile u “medical centru”, električni auti su išli po stazi i kupili ih”, rekao je izbornik.

Katalinić se, kao već brojni sudionici Svjetskog prvenstva, žalio na smještaj i organizaciju koja je ispod razine. Zbog toga i sinoćnje utrke koju je nazvao “masakrom”, najavio je dopis Hrvatskog atletskog saveza Svjetskoj atletskoj federaciji.

“Čiji je interes da se dogodi fatalan ishod u smislu ljudskog života potpuno je nejasno. U tom smislu Hrvatski atletski savez poslat će svoj stav, koji će biti decidiran i oštar, Svjetskoj atletskoj federaciji”, rekao je izbornik.

Poslao je poruku podrške Ivani Renić koja večeras predstavlja Hrvatsku u još jednoj zahtjevnoj disciplini, 50 kilometara hodanje:

“Svi ćemo biti uz nju i bodriti je. Utrka traje više od 4 sata i nadamo se da će ipak uspješno proći”, zaključuje Katalinić.

Podijeli