Kajtazi uoči sastanka u Vladi: Tražit ćemo bar tri ministarstva

Kajtazi uoči sastanka u Vladi: Tražit ćemo bar tri ministarstva

Podijeli

Kako će izgledati nova vlada Andreja Plenkovića još nije poznato, no zna se da će broj ministarstava biti manji. Nagađa se da bi dio nove Vlade mogao biti i netko iz redova nacionalnih manjina, a manjinski zastupnici i Plenković o tome raspravljaju u Banskim dvorima. Novi i stari zastupnik romske i 11 drugih nacionalnih manjina, Veljko Kajtazi uoči sastanka je istaknuo da je na izborima dobio 80 posto glasova.

“To samo po sebi dokazuje da imam veliku podršku od pripadnika romske zajednice i 11 ostalih manjina.”

Na pitanje znači li to da vidi sebe kao kandidata za ulazak u vladu, kaže: “Točno. Mogu i mogu puno pomoći.”

Na pitanje je li manjincima prihatljivo ministarstvo bez portfelja, kao što se nagađa da bi im moglo biti ponuđeno, Kajtazi kaže:

“Sigurno nije. To je moje mišljenje.” Traži li više ministarstava? “”Pojedine stranke su tražile više i dobivale. Ovo je najmanje što može tražiti klub nacionalnih manjina.”

Na pitanje traže li jedno ministarstvo, Kajtazi odgovara: “Bar tri.”

O kojim se resorima radi?

“Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo uprave, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sva tri su bitna, a naročito pripadnicima romske zajednice.”

Na pitanje je li realno da im HDZ to da, kaže: “To su upravo ministarstva koja mogu rješavati pitanja nacionalnih manjina.”

Na pitanje uvjetuju li time svoju podršku novoj Vladi, Kajtazi kratko kaže:

“Razgovarat ćemo pa ćemo vidjeti.”

Podijeli