Joe Bašić: ‘Ovo je bila najbolja i najveća Ultra do sad‘

Joe Bašić: ‘Ovo je bila najbolja i najveća Ultra do sad‘

Podijeli
Splitska policija objavila je brojke nakon tri dana Ultra Europe festivala – privedene su ukupno 352 osobe, od čega 255 stranih i 97 hrvatskih državljana. Partijanerima iz cijeloga svijeta naplaćene su kazne u iznosu od oko milijun kuna. Sve je ipak prošlo bez većih problema, a festival je posjetilo oko 120 tisuća ljudi.
Policija je intervenirala uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Osam osoba je kriminalistički obrađno, rekla je za MS Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

“Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina, 8.75 grama hašiša i 13.09 grama seeda, 50 grama ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko milijun kuna.”

Na Ultri ipak nisu zabilježeni veći problemi. U tri dana, festival je posjetilo oko 120 tisuća parijanera iz cijelog svijeta.

“Nisam očekivala da će ovo biti ovako dobro iskustvo. Mislila sam da će mi dosaditi toliko lupanja po glavi, techna, ali atmosfera je vrhunska, DJ-i su stvarno dali sve od sebe da ovo liči na jako dobro iskustvo koje će se pamtiti idućih, barem 15 godina. Je li skupo? Ne. Iz Indije smo, ali živimo u Dubaiju pa za nas baš i nije. Ja sam iz Sjeverne Amerike, iz Meksika. Prvi put sam u Splitu i Hrvatskoj koja je zadivljujuća zemlja, a Split je stvarno prekrasan. Ultra je sjajna.”

Sedmim izdanjem Ultre, koja se po prvi put održala u Parku mladeži umjesto na Poljudu, zadovoljan je Joe Bašić, koje je ovaj festival i doveo u Hrvatsku.

“Mogu reći da je ovo najveći i najbolji Ultra do sada. Sretni smo i ponosni što smo dočekali milijuntog gosta, a kroz sedam godina sve slike koje smo prenosili po cijelom svijetu su izazvale velike pohvale i mislim da možemo očekivati još veće izdanje festivala iduće godine.”

Oni koji su kupili ulaznice za Ultra Europe Regatta Party, zabavu nastavljaju danas na Braču, a sutra na Hvaru.

Organizator Alek El Kazal.

“Završavamo ovu divnu priču stvarno jednog svjetskog megafestivala s posjetiteljima iz preko 140 različitih zemalja na Visu u srijedu.”

Podijeli