Joe Bašić o Ultri: ‘Nova lokacija omogućit će još veći razvoj Splita...

Joe Bašić o Ultri: ‘Nova lokacija omogućit će još veći razvoj Splita i Hrvatske‘

Podijeli

Ultra Europe festival sutra počinje u Splitu, a organizatori očekuju veći broj posjetitelja nego lani. Kroz Ultru će u sedam dana prodefilirati ukupno 180 000 gostiju, odnosno 40 000 ljudi po danu. VIP tribine su rasprodane već nekoliko dana, a na aerodrom stiže nikada veći broj VIP gostiju.

Park Mladeži dovodi 15 tisuća posjetitelja više na Ultru, a organizator festivala Joe Bašić smatra da će nova lokacija omogućiti još veći razvoj i promociju Splita, Dalmacije i Hrvatske u cijelome svijetu.

“Ultra Europe ove godine je na novoj lokaciji, park Mladeži, naš novi dom do 2023. godine. Vjerujem da smo našli dom gdje ćemo moći u budućnosti razvijati ovaj projekt dalje. Mislim da smo u zadnjih šest godina učinili za Split i za Hrvatsku, donijeli vrijednost od 500 milijuna kuna godišnje. Jako sam sretan što smo tu na parku Mladeži i tako omogućiti da Hajduk igra svoje europske utakmice na Poljudu, a da cijeli svijet može doći ovdje plesati.”

Ultra zbog nove lokacije ima potencijal postati najveći festival u Europi, smatraju organizatori i napominju da park Mladeži jamči bolju budućnost Ultre.

“Ovaj prostor ima 15 tisuća kvadrata više nego Poljud. U budućnosti postoji mogućnost još proširiti ovaj prostor dodatnih 20 tisuća kvadrata. Naš glavni stage je najveći dosad, ovaj stage nikad nije bio postavljen u regiji. Ovo je otprilike 15 metara širi stage nego što je U2 imao na Maksimiru.”

Novi prostor nalazi se usred grada Splita, no organizatori napominju da su postigli dogovor s većinom stanara.

“Normalno da nismo njima rekli da neće biti buke, bit će buke, ali ovaj projekt je od prevelikog značaja da onemogućimo razvoj ovog festivala na ovom prostoru. Mislim da građani Splita moraju prepoznati da cijeli svijet želi ovaj event, pogotovo u Europi, i mislim da svi prepoznaju to i da se tri dana u godini mogu strpiti i omogućiti da se ovaj festival prezentira u svijetu u korist svih građana Splita i Hrvatske.”

Bez obzira na glasine da Ultra odlazi iz naše zemlje, Bašić jamči da festival koji je doveo u Hrvatsku ostaje kod nas.

“Ovaj projekt osobno ne bi htio raditi nigdje drugdje nego u Hrvatskoj. Ovaj projekt se tu radi u Hrvatskoj više iz entuzijazma i ljubavi prema ovoj državi tako da sam siguran da sve što je potrebno da se to tu održi i organizira dok se može. Ja ću svakako držati da to ostane tu u Hrvatskoj.”

Mega popularni DJ i producent David Guetta samo za splitsku Ultru pripremio je tri nove pjesme, a bez obzira što su pripreme još u tijeku, glazba u zvučnicima će uskoro zamijeniti radove, a vrata za posjetitelje otvaraju se u 19 sati.

Podijeli