Javna ustanova za razvoj Međimurske županije službeno započela s radom

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije službeno započela s radom

Podijeli

Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA povodom službenog početka djelovanja organizirala je konferenciju za medije na kojoj je prisutne upoznala s promjena i daljnjim smjerom djelovanja

Naime, u prosincu 2017. na snagu su stupile Izmjene i dopune Zakona o regionalnom razvoju RH kojim je određeno da je jedinica područne samouprave dužna osnovati regionalnog koordinatora kao javnu ustanovu. Novoosnovana Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA osnovana je 29. ožujka 2018. godine, a počela je s radom 1. srpnja. Tim povodom, Ana Kralj, zamjenica ravnateljice, predstavila je novosti i daljnji tijek aktivnosti koji uključuje i akreditiranje Javne ustanove REDEA-e kao regionalnog koordinatora. Od 1. srpnja zaposlenici i projekti prenešeni su u Javnu ustanovu za razvoj Međimurske županije.

Svi zaposlenici Javne ustanove REDEA-e i dalje će predano raditi na razvojnim inicijativama, aktivnostima vezanima uz koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja te pripremu i provedbu projekata iz svih ključnih područja razvoja. Javna ustanova REDEA u ovom trenutku provodi 16 projekata iz područja gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, društvenog poduzetništva, kulturne baštine, turizma, energetske učinkovitosti i zdravstva, ukupne vrijednosti 320 milijuna kuna, a očekuju se i rezultati ocjenjivanja novih projekata. U ime Međimurske županije kao osnivača prisutnima se obratio župan Matija Posavec koji je istaknuo kako su institucije Međimurske županije, a posebice REDEA, uspješne u osmišljavanju, provedbi i motiviranju drugih na realizaciju projekata važnih za daljnji razvoj Županije.

Podijeli