Jarni za MS: Mi nismo uspjeli ali se nadam će Hrvatska u...

Jarni za MS: Mi nismo uspjeli ali se nadam će Hrvatska u finalu igrati s Brazilom

Podijeli

Lopta na Svjetskom nogometnom prvenstvu otišle su na pauzu od dva dana. Slijede analize učinjenog i pogled prema reprezentacijama koje su dogurale do četvrtfinala

Opći je dojam da je jedan dio reprezentacija osminu finala dosegnula na način koji osigurava pozitivan rezultat. Slikovito to znači da se ispred gola, poput Švedske, Rusije pa i Urugvaja parkira većina igrača ispred svojih vratiju i onda ako se nešto napravi prema protivničkom golu, dobro je došlo. Otprilike tako razmišlja i legendarni Vatreni, Robert Jarni, sadašnji izbornik U-18 reprezentacije.

“Po umjetničkom dojmu bile su dvije tri reprezentacije koje su igrale dopadljiv nogomet. Peru, Meksiko, Španjolska ali nažalost oni su otišli kući”, konstatirao je Jarni.

Iako u tu kategoriju ne spada Hrvatska, Jarni kaže.

“Ono što je najbitnije je da smo odigrali jako dobro protiv Argentine, a sve ostale utakmice nisu bile toliko lijepe i na ono što smo mi navikli. Najbitnije je da su momci odigrali na pobjedu i rezultat što je jedino mjerodavno i sada i kad se završi prvenstvo jer kad se podvuče crta gledaju se samo bodovi”, naglasio je bivši Vatreni.

Na proteklih nekoliko natjecanja ova generacija nije izgledaka dobro, pogotovo u ključnim utakmicama koje su vodile u drugi krug turnira. Jarni je objasnio i zašto.

“Vidi se da su sazreli, imamo pet šest igrača u vrhunskim klubovima, koji su prošli sve lige i natjecanja. Sumnjam da su imali veliki pritisak jer vidjeli ste i sami da su znali nositi sa svim nedaćama”, kaže Jarni i posebno podvlači jedno ime.

“Trenutak kad je Luka Modrić promašio jedanaesterac u 116. minuti i nakon toga kad su kad su se pucali penali on je ponovno preuzeo odgovornost i zabio. Momak ima karakter i da ne kažem neke grube riječi. Svaka im čast svima”, rekao je Jarni.

Došli smo i do Rusije koja je potpuno dekadentnom igrom izbacila Španjolsku.

“Postoje dvije varijante. Hoće li se Rusi s nama nadigravati, što bi ja jako volio pa da vidimo tko je bolji ili će igrati kao protiv Španjolske. Čvrsto i zatvoreno u obrani gdje ih jako teško probiti. Oni imaju nekoliko igrača koji su nezgodni na skoku i jako su brzi. Mogli bi nas ugroziti na kontre i polukontre”, upozorio je Jarni.

Bivši lijevi bek Vatrenih smatra da bi prevagu u našem četvrtfinalu mogli donijeti naši bočni igrači.

“Uzdam se u naša dva krila, Rebića i Perišića. Oni bi uz Vrsaljka i Strinića mogli probijati jer mi nismo Španjolci. Prostor se može stvoriti samo u igri jedan na jedan”, dao je savjet Robert Jarni.

Mnoge favorizirane reprezentacije već su na prisilnom godišnjem odmoru, a većina ih je vidjela da će bar dosegnuti polufinala.

Igrač koji je u načeo Njemačku u četvrtfinalu 1998. smatra da je baš ta reprezentacija najviše podbacila.

“Vidjeli smo da nisu prošli dalje i da su se mučili. Imali su svoje šanse ali nisu uspjeli zabiti golove i smatram da je to jedno od velikih iznenađenja”, rekao je o branitelju naslova iz Brazila.

1998. Jarni i društvo vratili su se iz Francuske s broncom ali i dalje im se vrti u glavama da su mogli biti u finalu s Brazilom.

“Mi nismo uspjeli ući u finale s Brazilom ali nadam se da će oni”, poželio je na kraju Robert Jarni.

mediaservis.hr

Podijeli