IZVRSNI REZULTATI Polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije vrlo dobri na Hrvatskoj...

IZVRSNI REZULTATI Polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije vrlo dobri na Hrvatskoj Logo ligi

Podijeli

Mlade programerke i programeri iz udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatičari Strahoninca i ove školske godine sudjeluju na natjecanju Hrvatska Logo Liga u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara.

Učenici se pripremaju za natjecanje u sklopu tečaja Algoritmi Logo koji se provodi kao dio programa Centar izvrsnosti informatike Međimurske Županije.S ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima Hrvatski savez informatičara je u 2016. godini pokrenuo (tada eksperimentalni) program Hrvatska Logo Liga. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku Logo koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske.

Tijekom školske godine 2015/2016 održana je pilot sezona s dva kola, a nakon toga još tri sezone u punom opsegu, kroz šest kola natjecanja, ove godine od listopada 2019. do ožujka 2020. godine. CENTAR IZVRSNOSTI INFORMATIKE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE (CII MŽ) osnovan je radi dodatnog rada s proaktivnim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola s ciljem razvoja njihovih IT znanja i vještina.

CII MŽ se razvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije (MŽ), kojeg pokreće udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS), u partnerstvu s Međimurskim informatičkim klubom Čakovec (MIK) i u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM). Na 1. kolu Hrvatske Logo lige u školskoj godini 2019./2020. naši natjecatelji ostvarili su izvrsne rezultate u konkurenciji osnovnih škola i udruga iz cijele Hrvatske.

3. razred: 2. mjesto – Jakov Marodi
4. razred: 4. mjesto – Teo Faić, 12. mjesto – Jonah Kranjčec
5. razred: 4.mjesto – Leon Žvorc, 8. mjesto – Lovro Kutnjak, 18. mjesto – Ema Sačar, 32. mjesto – Filip Hozjan
6. razred: 48. mjesto – Filip Kitanović
7. razred: 6. mjesto – Dominik Vugrinec, 10. mjesto – Roko Gluhak

Voditelj tečaja Algoritmi Logo i mentor učenicima je Viktor Lazar.

Podijeli