IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Marko Vučenik, poznati fotograf i dizajner, izlaže u svojoj Donjoj...

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Marko Vučenik, poznati fotograf i dizajner, izlaže u svojoj Donjoj Dubravi

Podijeli

U sklopu obilježavanja Dana Općine Donja Dubrava, u subotu 13. srpnja održat će se izložba fotografija pod nazivom ‘Wall of fame’ koju potpisuje umjetnik, fotograf i grafički dizajner Marko Vučenik. Međimurec sa zagrebačkom adresom predstavit će sastav od 10 radova iz desetljetnog opusa, odnosno portrete zvijezda domaće scene od kojih će neke biti prisutne i na samoj izložbi!

Inače sada već dobro poznato lice u svijetu hrvatskih glumaca i glazbenika, Marko Vučenik svoj smisao za fotografiju otkrio je tijekom studija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje je 2010. godine diplomirao Studij dizajna, smjer Vizualne komunikacije. 

Po završetku studija ostaje u Zagrebu te posvećuje portretima.Od 2009. godine Markove autorske fotografije objavljivane su u tiskanim medijima među kojima su Stars, Nacional, Gloria, Novi list, Slobodna Dalmacija, Story, Jutarnji list, Večernji list, 24 sata, Međimurje, Međimurske novine, Glas Slavonije, Zarez, Playboy, Aktual, kao i brojni poznati internet portali. Iza njega su tri samostalne fotografske izložbe u Zagrebu, dok je posljednja bila 2016. godine u galeriji Muzeja Međimurja Čakovec, što izložbu ‘Wall of fame’ čini njegovom petom samostalnom.

Do današnjeg je dana ispred njegova foto objektiva stalo više od 250 poznatih imena, a za predstojeću izložbu, 13. srpnja, izdvojio je 10 srcu dragih ‘headshotova’, odnosno portreta domaćih zvijezda. Iako autor ne želi otkriti sva imena, za nas je izdvojio nekoliko uspješnih suradnji.

Tako će interijer Caffe bara Sale u Donjoj Dubravi u stalnom postavu krasiti portreti filmske, televizijske i kazališne glumice Leone Paraminski, kantautorice, pjevačice i glumice Antonije Šole, članica grupe E.N.I., domaćeg glumca Marka Petrića i pop pjevača Bojana Jambrošića.

Podijeli