IZDANO UPOZORENJE Ako ste ovih dana u blizini rijeka pripazite, prijeti Vam...

IZDANO UPOZORENJE Ako ste ovih dana u blizini rijeka pripazite, prijeti Vam opasnost!

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Međimurska priroda upozorava rekreativce, ribiče, izletnike i ostale ljubitelje prirode da pripaze prilikom kretanja uz obale naših rijeka.

Obilne kišne oborine proteklih dana utjecale su na porast vodostaja rijeka Mure i Drave. Prema aktualnim podacima Hrvatskih voda u Murskom Središću, Mura je jučer u 10 sati bila visoka 255 cm, što ipak nije razlog za zabrinutost. Naime, najviši zabilježen vodostaj bio je 536 cm u rujnu 2014. godine. Ipak, treba biti na oprezu jer Murom iz gornjeg sliva pristižu veće količine granja i srušenih stabala.

Foto: Dino Varošanec

Također, Županijski centar 112 Varaždin izdao je upozorenje kako će zbog obilnih oborina koje su pale u gornjem dijelu sliva Drave u Austriji i najave novih oborina, doći do porasta protoka rijeke. Zbog povećanja protoka Drave, povećat će se preljevi na branama hidroelektrana pa bi posebno trebali biti na oprezu izletnici koji će se naći na njenim obalama.

Iako se jučer očekivao maksimum protoka rijeke Drave, on nije dosegao vrijednost kod koje se proglašava redovna obrana od poplava.

Podijeli