Istrčao polumaraton na balkonu dugom sedam i pol metara

Istrčao polumaraton na balkonu dugom sedam i pol metara

Podijeli

Pandemija koronavirusa natjerala je mnoge sportaše da svoje aktivnosti prilagode kućnim uvjetima. Jedan od njih je i maratonac iz Bosne i Hercegovine Emir Hastor koji je, kako se ne bi previše izlagao riziku, istrčao polumaraton (21,1 kilometar), na terasi.

Hastor je za Agenciju Anadoliju rekao da je poslije pojave koronavirusa odlučio na ovaj način nastaviti s treninzima kako bi bio u formi i spremno dočekao predstojeće trke, prenosi N1.

“S obzirom na činjenicu da treniram dugi niz godina, ali i zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja kako u cijelom svetu, tako i u mom gradu Goraždu, odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam odlučio taj trening odraditi na terasi dugoj 7,5 metara. Sve se može kad se hoće”, kazao je Hastor.

Istaknuo je da je vrlo važno poštovati savjete i preporuke nadležnih u doba epidemije.

“Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kući jer postoji mnogo dobrih treninga koji se mogu odraditi kod kuće, ali ipak neka razmisle ako žele trčati polumaraton na balkonu. Ostanite kod kuće”, rekao je ovaj maratonac.

Na kraju je dodao kako je polumaraton istrčao za sve ljude u svijetu koji su zaraženi koronavirusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van kuće.

Podijeli