ISTRAGA Bacao kamenje na policijsko vozilo pa ozlijedio dijete

ISTRAGA Bacao kamenje na policijsko vozilo pa ozlijedio dijete

Podijeli

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage, protiv hrvatskog državljanina, rođenog 1987., zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i kaznenog djela krađe.

Naime, sumnja se da je 32-godišnjak 1. siječnja 2019. na ulici u Kuršancu, bacao kamenje na službeno policijsko vozilo koje se kretalo ulicom, dok je na drugoj strani ulice u neposrednoj blizini stajalo više osoba, pa je s više komada kamenja pogodio i oštetio vozilo, a jedan se kamen odbio od vozila i pogodio 11-godišnje dijete u glavu, koje je pritom zadobilo teške ozljede, krvarenje u prostoru između moždanih ovojnica, potres mozga i prijelom čeone kosti.

– Osnovano se sumnja i da je 32-godišnjak između 2. i 3. studenog 2018. u Pušćinama, kod ilegalnog odlagališta otpada, s drveta skinuo i zadržao za sebe digitalnu kameru montiranu radi nadzora odlagališta, vrijednu preko 3.000 kuna – javlja Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Podijeli