Intervju s pjevačicom Zsa Zsa

Intervju s pjevačicom Zsa Zsa

Podijeli

Imala sam priliku razgovarati s pjevačicom Jelenom Žnidarić koju pratim od njezinog nastupa na X Factoru Adria kad joj je mentor bio Massimo Savić. Duet sa Damirom Kedžom „Sve u meni se budi“ pomeo je glazbene ljestvice, odnio pobjedu na 64. Zagrebačkom festivalu te proglašen Hitom godine Hrvatske diskografske udruge u 2017.godini. Jelenu sam kroz razgovor na kratko vratila u djetinjstvo provedeno u Puščinama i njezine početne susrete s glazbom.

1.Ispričaj nam za početak neke tvoje dogodovštine iz djetinjstva provedenog u Međimurju.

Voljela sam se penjat po drvecu, pa su mene i frendicu prozvali tarzan. 😀 Isto tako, uvijek su mi bile privlačne misticne price, mjesta i dogadaju, pa sam nekako uvijek to «istraživala» s ekipom. Jednom sam uvjerila cijelu ekipu da se nešto čudno dešava u podrumu naše male škole, jer navodno je tamo nekad bila krčma i sveg je bilo…pa je nama to bilo stravično i dolazili bi i prestrašeno gledali kroz maaali mračni prozor u podrum hahah. I bojali se tog prozora i škole navečer. U jednom trenu je svima to dojadilo pa su mi govorili da «vjerujem u Caspera» haha, a nisu znali da sam već onda imala nadimak upravo iz tog crtića – Zsa Zsa.

2.Dok si bila dijete jesi li razmišljala što ćeš biti ili si oduvijek htjela biti pjevačica?
Da. Uvijek sam pjevušila, dvorište, cesta, šuma…sve mi je bila pozornica!

3.Sječaš li se svojeg prvog nastupa pred pozornicom?
Bilo je to u HNK Varaždin sa DND-om Varaždin, pjevala sam jednu lijepu uspavanku na božićnom, završnom koncertu. U ljubičastoj svilenoj haljinici sa detaljima crne brušene kože.Sjećam se ko da je bilo jučer.

Tko ti je najveći uzor u svijetu glazbe?

Christina Aguilera je super! Obožavala sam ju prije…bila sam ooooogroman fan. Sad mi se više ne sviđa njen stil pjevanja i ako sam vjerna njenim starim pjesmama na kojima sam odrasla. Ali što god bilo sad, ona je vrhunski coach i ima odlične savjete za pjevanje i prenošenje emocija, ponašanje na pozornici itd… Kasnije me dosta oblikovala Tori Kelly, mlada kantautorica vrhunske tehnike i osobnosti i boje glasa. Ma sve je vrhunsko. Naravno uz to sam slušala sve živo – od Norah Jones i Lauryn Hill, do Beyonce, Adele, Sam Smitha, Pentatonix, Pink, Mariah, Whitney…sve te to pomalo oblikuje
Što po tvojem mišljenju fali današnjim glazbenicima?
Autentičnost. Svi pokušavaju biti netko drugi ili pokušavaju biti „poznate osobe“. Umjesto da pokušaju bit što bolji i unikatniji glazbenici, pa možda ne i toliko glazbeno stilski već kao osobe i uzori. Jasno nam je da i glazba ima trendove, te puno nas voli ići u tome smjeru i biti update-an , ali nekakva unikatnost u načinu izvođenja i komunikaciji s publikom…toga fali. Prirodnost. Nekako imam osjećaj da je sve postalo umjetno…
Tvoja omiljena pjesma koja ti je prirasla srcu?The voice within – Christina Aguilera. Uvijek ju slušam kad sam loše volje.

7.Najdraži glazbeni festivali koji se ističu posebnošću?

Porin? Hahah. Meni je to posebno, jer nikad nisam mislila da ću biti tamo. Doživjela sam i Jingle Bell Ball u Americi u Los Angelesu, to mi je jako fora jer sam Božić freak, a na tom festivalu je sve nekako christmasy:D

8.Imaš li koju neostvarenu želju?

Probiti se na vanjsku scenu i snimati pjesme na engleskom. To je moja najveća želja
A sve ostale želje su vezane uz moje drage osobe.“ Možda još i skočiti s padobranom!“

9.Koji savjet si dobila od starijih kolega, a dala bi ga svim mladim glazbenicima u usponu?

Svako ima svoje vlastito iskustvo te sam tako dobila puno savjeta s kojima se slažem, a i ne slažem. Zato nekako rađe pričam i savjetujem iz srca i iz svojih iskustava, a to je – budi uporan! Ostani svoj! Ne slušaj druge samo zato što su stariji, pametniji i iskusniji…Kreativa nije stvar iskustva. Kreativa je stvar onoga što nosiš u sebi, zato uvijek slušaj sebe prvo, ako želiš da ljudi razumiju ono što im predstaviš.

Ivana Radiković

Podijeli