Imamo barem devet dokaza da je Samsungov Galaxy S9 najbolji smartfon ikad

Imamo barem devet dokaza da je Samsungov Galaxy S9 najbolji smartfon ikad

Podijeli

Novi top model pametnog telefona poznatog južnokorejskog proizvođača dolazi s brojnim korisnim značajkama i mogućnostima. Evo devet razloga zašto biste ga trebali odabrati

1. Kamera odlično snima pri lošijoj rasvjeti

Samsung nas je već navikao na sjajne kamere u svojim pametnim telefonima, ali Galaxy S9 ide još nekoliko koraka dalje jer dolazi sa stražnjom kamerom s 12 MP i otvorom blende f/1.5, najvećim dosad ugrađenim u smartfon ikad. Zahvaljujući tome što se može prebaciti i na otvor blende f/2.4, kao i naprednom softveru, kamera se može pametno prilagoditi svjetlu poput ljudskog oka.

2. Super usporeni snimci kojima ništa ne promiče

Kamera na Galaxyju S9 ima značajku Super Slow-mo koja snima usporene snimke na dosad neviđenih 960 sličica u sekundi za dojmljive, pa i dramatične snimke sportskih događanja, dječje igre ili kućnih ljubimaca u akciji, recimo. Uhvatit će automatski kretanje čim ono što snimate uđe u kadar ako aktivirate značajku Motion Detect, no možete namjestiti i da to učinite osobno.

3. Inteligentno skeniranje bez premca

Galaxy S9 jedinstven je po načinu na koji vas prepoznaje koristeći biometriju. Njegov Intelligent Scan kombinira tehnologiju prepoznavanja lica i čitač rožnice oka kako bi na posve pouzdan način ustanovio kako ga baš vi želite otključati i koristiti, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Kad jedan način ne radi, aktivira drugi i obrnuto. Zar to nije super?

4. Maštoviti animirani emotikoni u proširenoj stvarnosti

Pomoću Samsungovog AR Emojija i pametne kamere osnažene algoritmima strojnog učenja možete pokazati kako se osjećate koristeći do 18 različitih animiranih avatara, ali i preobraziti se u lik iz crtića koji izgleda, zvuči i ponaša se baš poput vas. Rezultat, naravno, možete poslati kao poruku ili podijeliti na društvenim mrežama.

5. Stereo zvučnici i slušalice

Stereo zvučnike – glasnije od onih ugrađenih u Galaxy S8 – i slušalice za Galaxy S9 naštimali su u poznatoj tvrtki AKG, a dolaze i s tehnologijom surround zvuka Dolby Atmos za zaokruženo zvučno iskustvo pri uživanju u igrama i multimedijalnim sadržajima. I da – još uvijek se ne morate odreći svojih omiljenih žičnih slušalica!

6. Mobitel, ali i računalo

Galaxy S9 možete, upotrijebivši Samsungov dodatak Dex, s lakoćom povezati s monitorom i tipkovnicom te koristiti kao stolno računalo. A računalni miš? Više vam ne treba – možete koristiti zaslon smartfona umjesto njega!

7. Fantastičan beskonačni zaslon

Infinity Display postavio je novi industrijski standard zaslona bez obruba i uveo nas u eru igranja i gledanja na cijeloj prednjoj površini mobitela i pod izravnim sunčevim svjetlom, ako je potrebno. Uz to je taj SAMOLED zaslon i 15 posto svjetliji od onog ugrađenog u Galaxy S8.

8. Ljubičasto, volim te ljubičasto

Galaxy S9 dolazi i u boji kakvu dosad nismo imali prilike vidjeti među vrhunskim pametnim telefonima. Kako izgleda ljubičasti smartfon? Pa, suptilno i elegantno, a ipak se ističe u moru sličnih uređaja. Ako vam ljubičasta nije po volji, tu su plava i crna izdanja.

9. Bixby

Galaxy S9 dolazi s novim izdanjem Androida 8 Oreo. No posebnu pozornost trebate obratiti na – Bixbyja. Taj je digitalni osobni pomoćnik nadograđen i unaprijeđen. Između ostalog, nudi prijevod teksta u realnom vremenu i može vam reći koliko ima kalorija u hrani koju jedete. Uz to, uputit će vas na zanimljivosti koje se nalaze u vašoj blizini, a može i razgovarati s aplikacijom za upravljanje uređajima iz domene interneta stvari.

tportal.hr

Podijeli