I ove godine ROADPOL organizira Dane sigurnosti u prometu

I ove godine ROADPOL organizira Dane sigurnosti u prometu

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Međunarodna mreža prometne policije Roadpol i ove godine organizira Dane sigurnosti u prometu, koji traju od danas do utorka. Ovogodišnji Dani sigurnosti u prometu odvijaju se pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, a cilj je smanjenje broja smrtnih slučajeva i teških tjelesnih ozljeda na europskim cestama.

U sklopu Dana sigurnosti u prometu provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

Tijekom kampanje tako će se provoditi niz aktivnosti, a naglasak će biti na sutrašnjem danu, 17. rujna, kada se obilježava Dan bez poginulih u prometu. Na taj dan prošle godine, u deset država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, dok su tog dana u Hrvatskoj u prometnim nesrećama poginule dvije osobe. U prosjeku u Europi u prometu smrtno strada oko 70 ljudi dnevno.

Podijeli