I grad Prelog u borbi protiv širenja koronavirusa

I grad Prelog u borbi protiv širenja koronavirusa

Podijeli

Poštujući odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, članovi Stožera civilne zaštite Grada Preloga, članovi mjesnih odbora te članovi dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Preloga, organizirani su kao potpora policijskim službenicima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, iste upozoravaju.

Ako se građani ogluše na njihova upozorenja, obavještavaju policiju.

Posebno priopćenje izdalo je Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom kako su komunalne i javne usluge od posebnog značaja za sva kućanstva te će svoje usluge pružati i nadalje u punom opsegu uz poštivanje zaštitnih mjera sa što manje neposrednog kontakta.

Grad Prelog poziva sve osobe starije životne dobi koji žive sami, bolesne osobe te sve one koji zbog upozorenja i trenutne situacije trebaju pomoć oko nabave osnovnih namirnica ili lijekova, da se jave na broj telefona Uprave Grada Preloga 645-301, u vremenu od 7 do 15 sati.

Gradske će službe, u suradnji sa Caritasom Župe sv. Jakoba Prelog i preloškim Crvenim križem, organizirati volontere koji će se odazivati na poziv starijih i nemoćnih.

Podijeli