HZJZ izdao preporuke za kupanje u moru, kopnenim površinskim vodama i bazenima

HZJZ izdao preporuke za kupanje u moru, kopnenim površinskim vodama i bazenima

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke kojih će se građani morati pridržavati kada se odluče za odlazak ljetovanje. Opće su preporuke da se informira posjetitelje o higijenskim postupcima, kao i da se odredi maksimalan broj osoba – 15 osoba na 100 metara kvadratnih, a fizička udaljenost mora biti najmanje 1,5 metar. Preporuke HZJZ prenosimo u nastavku.

Prema općim preporukama nužno je sljedeće:

1. Vidljive obavijesti i informiranje gostiju.

Na vidljivom mjestu na ulazu, kao i u samom prostoru gdje borave posjetitelji, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i sa smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite kojih se treba pridržavati ili koje vrijede u tom prostoru. Ako je dostupna odgovarajuća infrastruktura, moguće je razglasom povremeno oglašavati glasovne poruke kako bi se posjetitelje podsjetilo na nužno održavanje fizičkog razmaka i drugih općih mjera.

2. Maksimalan broj osoba u prostorima.

Za prostore morskih i slatkovodnih kupališta maksimalan broj osoba kojima je dopušten istovremeni boravak određuje se prema načelu 15 osoba na 100 m2 neto površine prostora.

3. Fizička udaljenost.

Za sve posjetitelje i zaposlenike savjetuje se da se pridržavaju pravila fizičke udaljenosti od 1,5 metra. Preporuke za pridržavanje svih preventivnih mjera odnose se na sve površine morskih i slatkovodnih kupališta (vodene površine, plaže te prostore gdje su smještene prostorije garderobe, sanitarni čvorovi).

Detaljne preporuke za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama pročitajte ovdje.

Detaljne preporuke za rad bazenskih kupališta i vodenih parkova pročitajte ovdje.

Podijeli