Horvat ministar gospodarstva, a Tolušić potpredsjednik Vlade?

Horvat ministar gospodarstva, a Tolušić potpredsjednik Vlade?

Podijeli

Nova kadrovska križaljka u Vladi je pred ispunjenjem. Točno tjedan dana nakon ostavke ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić trebali bi doznati tko će preuzeti te funkcije. Spominju se Darko Horvat i Tomislav Tolušić i podjela donedavnih uloga Martine Dalić među njima dvojicom

U ovim trenucima počinje sjednica Predsjedništva te Nacionalnog vijeća HDZ-a, a očekuje se da će predsjednik te stranke i Vlade Andrej Plenković vodstvu HDZ-a predstaviti kandidata ili kandidate za novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade, nakon što je Dalić dala ostavku na te dužnosti zbog afere Hotmail.Da ćemo danas doznati tko će preuzeti ministarstvo gospodarstva, ali i ime osobe koja će postati potpredsjednik Vlade, najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, no nije htio potvrditi imena.

“U ovom trenutku ja nisam osoba koja to treba iskomunicirati. Vidim da već imate informacije i na dobrom ste tragu”, rekao je novinarima Jandroković.

Podsjetimo, spekulira se da će resor gospodarstva preuzeti Darko Horvat, koji je u Vladi Tihomira Oreškovića bio ministar poduzetništva, a potpredsjednikom Vlade trebao bi postati aktualni ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Glasanje o novom ministru u petak će se naći u Saboru, najavio je Jandroković.

“Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novog ministra gospodarstva”, rekao je Jandroković.

Iako se u kontekstu novog ministra gospodarstva proteklih dana spominjalo ime trenutnog ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, on je to danas u Varaždinu demantirao.

“Danas će se sastati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a i nakon toga možete očekivati imena osoba koje će preuzeti te funkcije. Siguran sam da tko god bude novi ministar gospodarstva da će zasukati rukave i dati sve od sebe da tekuće probleme – a njih, u našoj ekonomiji naravno ima – da ih riješi na zadovoljstvo svih nas”, rekao je Ćorić.

Kratak komentar na potragu za ministrom i potpredsjednikom Vlade dao je HNS-ov ministar graditeljstva Predrag Štromar.

“Mi smo dio koalicije i naravno da zajednički odrađujemo te stvari i odrađivat ćemo i dalje”, rekao je Štromar.

Podijeli