HELEM NEJSE odlučni u novoj pjesmi “MORE THAN WEED” – nema ljubavi...

HELEM NEJSE odlučni u novoj pjesmi “MORE THAN WEED” – nema ljubavi bez papira

Podijeli

Hip-hop senzacija Helem nejse novim spotom za pjesmu “More Than Weed” šalje oštru poruku aktualnoj društveno-političkoj situaciji te u svom prepoznatljivom stilu najavljuje izlazak trećeg studijskog albuma “Gluten Tag”

Budući da su prošle godine potpisivanjem ugovora s diskografskom kućom Croatia Records, nastupom na Ferragosto JAM-u i CMC 200 Slavonija Festu opako započeli s osvajanjem hrvatskog tržišta, u 2020. su se odlučili još bolje zbližiti s lokalnom publikom zbog čega su najavili mnogo uzbudljivih iznenađenja

Prvo u nizu je nova pjesma “More Than Weed” čiji je refren ciljano otpjevan na engleskom jeziku, sukladno njihovom imperativu promicanja mira, ljubavi, jedinstva i tolerancije u regiji, a sve kako bi ih hrvatska publika (što bolje) razumjela, shvatila i konačno, beskonačno zavoljela.  
Helem nejse su u novom spotu zavoljeli dvije strankinje, starije gospođe koje svojim prepoznatljivim šarmom pokušavaju zavesti kako bi ih konačno odveli pred oltar, a sve zbog dobivanja prijeko potrebnih papira, odnosno nepovratnog odlaska u Europsku uniju

Upravo je to njihov osvrt na aktualnu društveno-političku situaciju u regiji, migrantsku krizu te činjenicu da sve više mladih odlazi u države poput Njemačke i Irske u potragu za boljim životom, dok oni u tome također vide i priliku da se dodvore jednoj potpuno novoj generaciji dijaspore koja se trenutno stvara, za koju žele što češće nastupati, a možda jednog dana i u postati dio iste.
“Sustav nas uči da trebamo biti sebični, gledati isključivo vlastite interese, pa nama uistinu odgovara što mladi odlaze iz naših krajeva. To je odlična prilika da izvezemo našu glazbu u Europu!”komentirali su Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin.

Njihov prvi izlet u dijasporu dogodit će se vrlo brzo, već 28. veljače nastupaju u Beču“Šalu na stranu, ogorčeni smo trenutnom situacijom i smatramo da ista nikako ne vodi k nekoj boljoj budućnosti. Ali kada nam prijete ratovima, separatizmom, zastrašuju nas nacionalizmom… pa svako normalan želi odavde otići!”, komentirali su.

Njihov treći studijski album zato je simbolično dobio naziv “Gluten Tag”, na njemu će se naći osam pjesama u kojima se isprepliće društveno-politička i ljubavna tematika, uz neizostavan i prepoznatljiv humor te karakterističan zvuk koji će se zasigurno svidjeti široj publici.
“Novim albumom ispraćamo jednu generaciju i lobiramo da oni lobiraju za nas”,poručili su za kraj. Album “Gluten Tag” u prodaji će se naći od 13. ožujka.

Podijeli