HDZ pobjednik parlamentarnih izbora

HDZ pobjednik parlamentarnih izbora

Podijeli

Prepoznatljiva glazbena podloga bila je uvertira u govor pobjednika večeri Andreja Plenkovića: Survivor – Eye of the tiger.

“Danas ovakav rezultat HDZ-a, ne samo da je velik nego i obvezuje. Obvezuje jer smo imali težak mandat pun iskušenja iza nas, a izazovi koji su pred nama su izgledno još i veći”.

“Hrvatska danas treba Vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma koji baštini vrijednosti HDZ-a i našeg prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana”.

“Ovakva pobjeda nama daje za pravo da malo budemo veseli, opušteni, a sutra ujutro u 9 sati krećemo svi zajedno svim srcem raditi za Hrvatsku”.

Unatoč velikoj prednosti HDZ-a već prema izlaznim anketama, u izbornom stožeru atmosfera je bila mlaka sve do prvih službenih rezultata DIP-a. Onda je krenulo slavlje. Iako se predsjednik stranke u izbornom stožeru pojavio oko 20 i 30h, uskoro se s vodećim HDZ-ovcima povukao u obližnji kafić. Nositelj liste u u II izbornoj jedinici, Gordan Jandroković rekao je kako su očekivali da će biti uvjerljivi pobjednici, ali dodaje:

“Međutim, ove brojke zaista su na razini onih najboljih HDZ-ovih rezultata iz 90-ih godina. Vrlo smo ponosni i zadovoljni, to je i jako velika obaveza. Građani su nam poručili da su zadovoljni s onim što smo radili protekle četiri godine”.

HDZ je pokazao snagu i da uživa povjerenje većine birača, rekao je Davor Božinović, još jedan od nositelja izbornih lista.

“Mi idemo prema Vladi kojoj će onaj osnovni ton i snagu davati HDZ, predvođen Andrejem Plenkovićem, a to je nešto što je hrvatskim ljudima poznato, tu nema velikih iznenađenja. Mi vodimo racionalnu politiku, vodeći brigu o interesima svih hrvatskih ljudi”.

Da će HDZ biti čimbenik sigurnosti i stabilnosti Hrvatske, rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved.

“Pandemija i potres u Zagrebu stavili su pred nas teške izazove. I u tim okolnostima, Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem odgovorno se odnosila, donosila pravovremene i odgovarajuće odluke”.

U stožeru nisu htjeli o imenima potencijalnih koalicijskih partnera, ali već sutra će početi razgovore, rekao je Medved.

“Sutra ćemo imati još jasniju sliku i u skladu s time ćemo započeti razgovore. Hrvatskoj treba stvavilna Vlada, ali nemamo previše vremena”.

Željko Reiner komentirao je rezultate Mosta i platforme Možemo!, već nakon prvih izlaznih anketa.

“Činjenica je da su im građani dali toliko, a isto tako je činjenica, i to treba respektirati, da je Možemo dobilo dosta, dosta glasova građana. Da sastave novu većinu, s obzirom na broj osvojenih mandata, HDZ-u ne bi trebao biti problem.”

Podijeli