Hamilton pobjednik Bahreina, Grosjean se javio iz bolnice

Hamilton pobjednik Bahreina, Grosjean se javio iz bolnice

Podijeli

Britanac Lewis Hamilton slavio je na VN Bahreina ispred dvojca iz Red Bulla Verstappena i Albona, ali sve je zasjenila stravična nesreća u prvom krugu koju je čudom preživio Romain Grosjean. Francuz se sa svojim Haasom nakon sudara s Kvyattom brzinom većom od 200 kilometara na sat zabio u ogradu nakon čega je bolid eksplodirao i prepolovio se, a Grosjean je u gotovo filmskoj sceni izašao iz plamena samo sa opeklinama.
Život mu je, uz brzu reakciju osoblja staze, najvjerojatnije spasio ‘halo’, zaštita koju bolidi imaju od 2018., a koja je nakon početka primjene bila dosta kritizirana zbog ometanja vidnog polja vozača i neodgovarajućeg dizajna.

„Hvala svima na porukama. Nisam bio za halo prije nekoliko godina, ali mislim da je sjajno da je došao u Formulu 1, bez njega danas ne bih mogao razgovarati s vama. Hvala svom medicinskom osoblju na stazi i u bolnici“, poručio je Grosjean.
Do kraja sezone ostale su još dvije utrke, sljedeći vikend ponovno se vozi u Bahreinu , a posljednja je na rasporedu 13. prosinca u Abu Dhabiju.

Podijeli