HAK Auto klub Čakovec provodi malu prometnu školu za vrtićarce

HAK Auto klub Čakovec provodi malu prometnu školu za vrtićarce

Podijeli
Foto: HAK/Arhiva

U Dječjem vrtiću Suncokret iz Strahoninca održana je mala prometna škola u kojoj su vrtićarci učili o sigurnosti u prometu. Organiziranjem raznih preventivno-edukativnih akcija Hrvatski autoklub, odnosno Auto klub Čakovec, već dugi niz godina nastoji povećati svijest djece o sigurnosti u prometu.

Djeca su uz rekvizite učili o sigurnom načinu ponašanja u prometu. Program uključuje edukaciju o prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, prolasku raskrižjem, prepoznavanju znakova koji u prometu daju vozači automobila, uspostavi vizualnog kontakta tj. komunikacije pješak – vozač, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobili, ali učili su i o rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva.

Predstavljanjem programa “Vidi i klikni” koji se sastoji od dva dijela, “Djeca kao pješaci” i “Djeca kao putnici u automobilu”, u preventivnu akciju uključena su djecu uzrasta od 4. do 6. godine. Osim mališana iz Dječjeg vrtića Suncokret, u akciju su uključena i djeca iz Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica i Dječjeg vrtića Kockice Štrigova.

Podijeli