Greta Van Fleet predstavljaju EP „Black Smoke Rising“

Greta Van Fleet predstavljaju EP „Black Smoke Rising“

Podijeli

Rockeri Greta Van Fleet predstavljaju debitantsko EP izdanje „Black Smoke Rising“, predvođeno singlom „Highway Tune“.
https://umhr.lnk.to/BlackSmokeRisingPR

Braća Josh (vokal), Jake (gitara) i Sam Kiszka (bass) te njihov najbolji prijatelj Danny Wagner (bubnjevi) sami pišu pjesme i glazbu, a za produkciju debitantskog EP izdanja pobrinuli su se Al Sutton i Marlon Young, najpoznatiji po svom radu s Kid Rockom. Najveći utjecaj na smjer glazbe ovog mladog energičnog kvarteta imali su izvođači kao što su Jimi Hendrix, The Who, ali i Čajkovski.

Singl „Highway Tune“ našao se u popularnoj HBO seriji Shameless, a zajedno s ostatkom EP izdanja bend će ga promovirati na turneji s bendom The Struts. Pjesma „Highway Tune“ dobila je i svoj prateći videospot:

Momci su bend oformili 2012. godine, smješteni su u Michiganu, a neki od njih još ne mogu ni glasati. Četvorka je ime benda odabrala na prijedlog djeda čija se prijateljica tako zove, a zanimljivo je da je Greta i sama nekoć bila član benda te joj je iznimno drago što su se odlučili baš za njeno ime.
Jake kaže kako pjesme pišu od kada su on i brat blizanac Josh imali 16 godina, a mlađi brat Sam te njegov prijatelj Danny 13 godina. Bend je u studiju gotovo 2 godine, a snimili su više od 20 pjesama. Ipak, kažu da će odabrane pjesme do objave debitantskog albuma još dvaput upakirati u EP izdanje.

EP „Black Smoke Rising“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.
https://umhr.lnk.to/BlackSmokeRisingPR

EP „Black Smoke Rising“ od ovog trenutka možete pronaći u svom PlayMPE Playeru!

 

Podijeli