Gradovi Čakovec i Prelog kreću u “Zelenu čistku”

Gradovi Čakovec i Prelog kreću u “Zelenu čistku”

Podijeli

Grad Čakovec već tradicionalno povodom Dana planeta Zemlje provodi veliku eko akciju čišćenja okoliša na području Grada. Akcija pod nazivom “Zelena čistka – lov na smeće” provoditi će se sutra i u subotu te 21. travnja, u više grupa od 12 do 18 sati

Čistiti će se područje šume Hišće kod Mihovljana i Berek kod Mačkovca, Dolićec-šumica, Mjesni odbor Mačkovec-oko Martice, Balogovec, Kotić, Brzić, poljski put Novo Selo Rok-Mačkovec, Mjesni odbor Mihovljan – potez šume prema Mačkovcu, potez potoka Zvir, Smrčak, ulica Ivana Gorana Kovačića prema Šenkovcu te potez južne zaobilaznice u Čakovcu. Nositelji aktivnosti su Grad Čakovec, Lovačko društvo “Zec” Čakovec i Gradsko komunalno poduzeće Čakom.

I Grad Prelog se već tradicionalno uključuje u akciju čišćenja okoliša, a ista će se u Prelogu provoditi u periodu od 14. travnja do 21. travnja. U akciju su uključeni Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga, Gradsko komunalno poduzeće Prekom, Mjesni odbori u suradnji s Udrugama, osnovne i srednje škole te lovačka i ribolovna društva. Grad Prelog će za sve sudionike akcije osigurati vreće za otpad i zaštitne rukavice, dok će Prekom izvršiti prihvat i odvoz prikupljenog otpada. Pozivaju se svi ekološki osviješteni građani da se pridruže ovim akcijama.

Podijeli