Gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak održao sastanak s DVD -ima s područja...

Gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak održao sastanak s DVD -ima s područja grada

Podijeli

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, održao je sastanak s predsjednicima Dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Grada kako bi se dogovorile aktivnosti i financiranje za ovu godinu.

U 2020., DVD Križovec planira kupiti kombi vozilo za što je Grad osigurao 120 000 kuna. Kombi koji trenutno posjeduju, prilikom osnivanja, donirat će se DVD-u Hlapičina.

DVD Peklenica za ovu godinu planira nabaviti novi visokotlačni sklop i aparate za početno gašenje požara, te će se iz proračuna Grada izdvojiti sredstva u iznosu od 60 000 kuna.

Za redovan rad DVD-a Mursko Središće, osigurano je 210 000 kuna koje će se utrošiti za nabavu vatrogasne opreme, dok će ostatak sredstava ostaviti u pričuvi za kupnju novog vozila. Pripadnici vatrogasne službe obavljaju djelatnosti koje od njih zahtijevaju fizičku i psihičku izdržljivost, stoga, kako ne bi došlo do nesreća, potrebno je omogućiti kvalitetne uvjete i opremu za daljnji rad, a ujedno i popularizirati vatrogastvo.

Zapovjednik DVD-a Mursko Središće Miljenko Palnec, istaknuo je da se u DVD Mursko Središće svake godine uključe novi članovi, međutim mladi od 16 do 18 godina nisu u mogućnosti odlaziti na natjecanje gdje se javlja problem uključivanja mladih u aktivnosti DVD-a.

DVD Peklenica je također operativan, uspješno odrađuje intervencije što dokazuje i prošlotjedna intervencija kada se u Peklenici zapalio pomoćni objekt.

DVD Križovec iznimno je aktivno društvo, koji u svoj rad uključuje djecu i mlade.

Predsjednici DVD-a izrazili su želju za udruživanjem u radu s djecom zbog kvalitetnijeg daljnjeg rada

Grad je unatrag 4 godine u rad i opremu DVD-a uložio 1,5 milijuna kuna.

Podijeli