GRAD PRELOG Zbog učestalih krađa na grobljima uvode se nadzorne kamere i...

GRAD PRELOG Zbog učestalih krađa na grobljima uvode se nadzorne kamere i ophodnje

Podijeli

Iz Grada Preloga upozoravaju građane zbog sve češćih i drskijih građi s groblja. Groblja na području Grada Preloga, ona u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu postala su posljednjih tjedana i mjeseci česta meta lopova.

Groblje je mjesto koje često posjećujemo kako bi se sjetili dragih ljudi i obnovili uspomene na njih, često se tamo nađu s ljubavlju birani buketi i aranžmani cvijeća koji svojom bojom unose svježinu u sivilo groblja.

Cvjetni aranžmani, lampioni, krunice, posude za cvijeće, dijelovi spomenika, postali su u posljednje vrijeme sve češća meta pojedinaca kojima nije ispod časti otuđiti nešto s tuđeg zadnjeg počivališta.

Građani, posebice oni koji su već doživjeli to iskustvo, često s dozom opreza odlaze na groblja. Zbog učestalih pritužbi građana na krađe na grobljima na području Grada Preloga, Grad će u suradnji s Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom te Policijskom postajom Prelog razgovarati te pokušati donijeti najbolje mjere kako bi se spriječile takve ili slične buduće radnje.

U planu je postavljanje nadzornih kamera te organizacija ophodnji grobljem, u suradnji s navedenim institucijama te s mjesnim odborima s područja Grada Preloga.

Podijeli