Grad Prelog pomaže u nabavci radnih bilježnica, osigurava pomoćnike u nastavi i...

Grad Prelog pomaže u nabavci radnih bilježnica, osigurava pomoćnike u nastavi i financira prijevoz, prehranu i boravak učenika

Podijeli

Sa željom da olakša ulazak u novu školsku godinu, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek donio je Odluku kojom će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu. Tako će se svim roditeljima osnovnoškolaca isplatiti po 200 kuna, dok će se roditeljima srednjoškolaca isplatiti 300 kuna. Svi roditelji osnovnoškolaca iz Osnovnih škola Prelog i Draškovec trebaju svoje podatke predati u školi, a roditelji srednjoškolaca s područja Grada Preloga, trebaju potvrdu o polazniku škole te broj tekućeg računa donijeti u Upravu Grada Preloga.

Obrazac Zahtjeva za srednjoškolce se nalazi na internetskim stranicama grada, a rok za podnošenje zahtjeva je 30. rujna. Grad Prelog ovom, a i nizom drugih mjera pokušava pomoći najmlađima i njihovim roditeljima. Osim što vodi računa o najmlađima sufinanciranjem boravka i prehrane u dječjim vrtićima, Grad Prelog od rujna prošle godine provodi projekt „Za obitelj“ kojim je osigurana usluga produljenog boravka i smjenskog rada te novo zapošljavanje i usavršavanje odgojitelja te pomoćnog osoblja.

Grad osigurava i pomoćnike u nastavi potrebnim učenicima kako bi mogli pratiti nastavu sukladno svojima mogućnostima. Sufinancira i školski obrok učenicima osnovnih škola te produženi boravak djece nižih razrednih odjeljenja s organiziranim boravkom, prehranom i učenjem u prostorima škole nakon završetka nastave.

Grad Prelog financira i prijevoz učenika razredne nastave koji stanuju u udaljenijim dijelovima Preloga, od kuće do škole i natrag. Financira udžbenike učenicima srednjih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji s područja Grada, radne bilježnice i školski pribor za učenike s teškoćama u razvoju te bilježnice i školski pribor za učenike iz jedno roditeljskih obitelji.

Podijeli