Grad Prelog i ove je godine domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja

Grad Prelog i ove je godine domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja

Podijeli

I ove godine Grad Prelog je domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja. U tri dana (13.,14. i 15. travnja), na pozornicu Doma kulture izaći će kazališni amateri iz cijelog Međimurja

Županijski žiri u sastavu Igor Ružić, kazališni kritičar, Barbara Rocco, glumica i redateljica i Sanja Nikčević, teatrologinja, odgledati će ukupno 20 predstava te izabrati najbolju koja će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji se održava se na dvije lokacije: u Pazinu od 11. do 13. svibnja i u Vodicama od 25. do 27. svibnja, gdje će ujedno biti i proglašenje pobjednika.

Osim izbora najbolje predstave, županijski žiri će kao i prethodnih godina odabrati najbolju žensku i mušku ulogu festivala, najbolju sporednu žensku i mušku ulogu te najbolju režiju. Nagrada za najbolji novi amaterski dramski tekst i ove godine dodjeljuje se prema posebnoj proceduri. Tekstovi, njih osam, koji su prema Pravilima Festivala zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju.

Podijeli