GRAD MURSKO SREDIŠĆE U planu gradnja nekoliko pješačko-biciklističkih staza

GRAD MURSKO SREDIŠĆE U planu gradnja nekoliko pješačko-biciklističkih staza

Podijeli

Održan je sastanak vezan uz početak izgradnje pješačko-biciklističke staze Hlapičina – Vrhovljan te izgradnju pješačko-biciklističkih staza između Hlapičine i Murskog Središća te Murskog Središća i Peklenice. Staza Hlapičina – Vrhovljan izradit će se tako da će se kolnik proširiti na 6 metara, a staza će se nalaziti s desne strane kolnika od smjera Hlapičine prema Vrhovljanu.

Sama dužina iznosi oko 1 000 metara. Radovi na izgradnji staze planiraju se započeti za desetak dana, a oni iznose nešto manje od 940 000 kuna te će Grad Mursko Središće i Općina Sveti Martin na Muri iz svojih proračuna osigurati svaki po 100 000 kuna. Za pješačko-biciklističke staze između Hlapičine i Murskog Središća te Murskog Središća i Peklenice ishođena je građevinska dozvola za trasu Bukovje – Križovec koja se sastoji od više dionica i faza, a staze se grade na dionicama gdje je to tehnički moguće.

Početak radova planiran je nakon što se postavi tlačni vod u sklopu projekta aglomeracije, a to bi trebalo biti iduće godine s obzirom na to da su fekalne cijevi i staze na istoj strani ceste. Uz to, planirana je i zamjena vodovodnih cijevi koje su isto u položaju buduće staze.

Pješačko-biciklističke staze gradit će se gledajući iz pravca zapada prema istoku, odnosno kad se iz Hlapičine ide prema Peklenici s lijeve strane kolnika, a po istoj strani će se izvoditi i radovi na aglomeraciji. Izgradnjom pješačko-biciklističkih staza na području grada Mursko Središće povećava se sigurnost svih sudionika u prometu – pješaka, biciklista i vozača.

Podijeli