I Grad Mursko Središće kreće s provedbom projekta “Omogući – podrži –...

I Grad Mursko Središće kreće s provedbom projekta “Omogući – podrži – pomozi”

Podijeli

Grad Mursko Središće ovih je dana započeo s provedbom projekta „Omogući – podrži – pomozi“, koji provodi u suradnji s općinom Selnica. Projekt će trajati 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina

Projekt je vrijedan nešto više od 1,4 milijuna kuna, bespovratnih sredstava EU, a njime će se financirati aktivnosti zapošljavanja žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanje i osposobljavanje žena, te osiguranje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti.

U sklopu projekta zaposliti će se 8 žena, od toga 7 s područja grada Mursko Središće i jedna s područja općine Selnica. Održan je i prvi radni sastanak s partnerima projekta, na kojem su dogovoreni prvi koraci u provedbi projekta. Sastanku su nazočili Marina Kodba – predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec, Jelena Turk Deban predstojnica Centra za socijalnu skrb podružnice Mursko Središće i predstavnica općine Selnica. Grad Mursko Središće uskoro će objaviti i natječaj, a uvjet za zapošljavanje je starosna dob i status nezaposlene osobe prijavljen na Zavodu za zapošljavanje. Usporedno sa odabirom zaposlenih na projektu, odrediti će se i korisnici, a riječ je o starim i nemoćnim osobama o kojima bi skrbile zaposlene žene. Sve odabrane djelatnice proći će i kraću besplatnu edukaciju.

Podijeli